Uutiset Kauppa Diskografia Bändi Keikat Media Linkit

Yhteystiedot Lisää allaoleviin osoitteisiin @-merkki sekä sotahuuto.com.

Info, keikat, media yms.:info
Sivustoa koskevat asiat:webmaster
Jäsenten omat emailit:etunimi


Facebook:facebook.com/sotahuuto
MySpace:myspace.com/sotahuuto

Biografia

Matti (basso) - Teemu (rummut) - Taneli (kitara) - Pekka (kitara) - Retu (laulu) - Eero (laulu)

Vuonna 2003 perustettu Sotahuuto sai alkusyksyllä 2005 ensimmäisen julkaisunsa kun nimeämättömäksi jäänyt S/T-albumi näki päivänvalon. Levy sai melko hyvin huomiota suomalaisessa mediassa ja ulkomaillakin bändi kävi soittamassa levyn tiimoilta. Levyä seurasi melko tiivis keikkailu, kunnes syksyllä 2006 bändi jäi keikkatauolle keskittyen tulevan kakkosalbumin materiaalin hiomiseen ja treenaamiseen. Keväällä 2007 Sotahuuto vieraili tutussa studiossa, Jyväskylän Studio Watercastlessa ja nauhoitti sekä miksasi toisen levynsä. Levylle annettiin nimeksi "Ihmisen jälki" ja se julkaistiin elokuussa 2007.

Keväällä 2009 koitti taas studioretken aika. Taas kerran oltiin paremmin valmistautuneita sekä intoa täynnä uusien kovien biisien myötä. Levyn tekoon oli valmistauduttu enemmän tai vähemmän intensiivisesti viimeisen vuoden ajan, ja viimein kaikki treenaaminen ja turhautuminen saatiin tiiviiksi paketiksi "Vastarintaan" -levyn muodossa. Tällä tuotoksella siirryttiin hieman nopeampaan ja brutaalimpaan soittoon säveltäjien musiikkimieltymysten ja biisintekokehityksen myötä.

Vastarintaan -levyn jälkeinen keikkailu hiipui vuoden 2011 lopussa, ja alkoi noin vuoden mittainen tauko bändin jäsenten eri elämäntilanteista johtuen. Koko ajan taustalla kuitenkin työstettiin uutta materiaalia ja hitaasti myös uusi levy alkoi saada muotoaan biisien lisäännyttyä ja kehityttyä. Keväällä 2013 tehtiin päätös bändin kokoonpanon suhteen: Eero siirtyi rumpujen takaa tukemaan Retua huutopuolella ja bändi toivotti tervetulleeksi mm. In Processissa rumpuja pätevästi mukiloivan Teemun.

Uuden kokoonpanon voimin pitkän prosessin jälkeen omintakeinen ja tinkimätön uusi tuotos saatiin kasaan ja julkaistua syksyllä 2014. Levy kantaa nimeä Pahoinvointivaltio ja bändi odottaa taas valmiina keikkoja ja uusia haasteita!